logo

İşyeri Hekimliği Kursu

İstanbul İş yeri hekimliği kursu nereden alınır konusunda birçok kişi araştırma yapar. Yasalar  göz önünde bulundurularak bir iş yerinde işyeri hekimi olarak çalışabilmenin koşullarından biri de işyeri hekimliği sertifikası almış olmaktır. Günümüzde, üniversitelerin 6 yıllık tıp fakültelerinden mezun olan, doktor unvan almış kişiler, tercihleri doğrultusunda hastaneler yerine  farklı iş yerlerinde işyeri hekimi olarak da görev yapabilirler. İşyeri hekimi olmak  için tıp fakültesinden mezun olma şartının haricinde özel bir eğitim almak ve sertifika sahibi olmak gibi şeylerde gerekir.

İşyeri Hekimliği Eğitimi

Herhangi bir iş yerinde doktor olmanın ilk şartı elbette tıp fakültesi bitirmiş olmaktır. Tıp fakültesini bitirmiş olan ve kamu ya da özel bir kurumda doktor olarak görev yapan bir kişinin, işyerinde doktor olabilmesi için işyerinde sağlık muayenesinden geçmesinin geçmesi gerekir. Bunun dışında yapılacak olan sınava girip sertifika alınması için de işyeri hekimliği eğitimlerine katilim sağlanması gerekir.

İşyeri Hekimi Ne İş Yapar?

İstanbul işyeri hekimi; İş sağlığı ve güvenliği gibi konularda görev yapmak amacıyla bakanlık tarafından yetki verilen, işyeri hekimliği belgesi bulunan hekimlerdir. Günümüz şartlarında çalışma hayatındaki değişikliklere bakıldığında işçi sağlığı ve güvenliğinin korunabilmesi için bazı kural ve kanunların yapıldığı ortadadır. Özellikle sanayinin gün geçtikçe gelişimi sonucunda yaşanan iş kazalarındaki artış iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili farklı uygulamaların hayata geçirilmesi ve resmi eleştirilmesine neden olmuştur. Bu alanlardaki uygulamalardan biri de işyeri hekimliğidir.

Ülkemizde İstanbul işyeri hekimliği mesleği yeni ortaya çıkan bir meslek değildir. Ancak son gelişmeler dikkate alındığında yapılan yeni düzenlemelerle işyeri hekimlerinin kurum ve işletmeler de olan önemi daha da fazla olmaya başlamıştır. Eskiden belirli sayıda işyerlerinde hekim olması zorunlu halde iken yeni kanun ve yönetmeliklere göre 50’den daha az çalışanı olan birçok işyerinde de iş yeri hekimi bulunması mecburidir.

İşyeri hekimliği, çalışma hayatının önemli mesleklerinden biri olarak alanında uzman kişiler tarafından yürütülmesinin gerekli olduğu bir branş olarak öne çıkmıştır. Çalışanların daha güvenli olması ve sağlığı konusunda düzenlemeler yapılması iş yeri hekimliği branşının öncelikli konusudur. Ancak sorumluluğun olduğu işyerlerinin sayısında artış olması, tehlike sınıfının artması ve risk faktörlerinin yoğunlaşması gibi durumlar, doğal bir şekilde mesleğin gerektirdiği yoğunluğu da beraberinde getirir.

İşyeri Hekimliği Sertifikası Almak İçin Ne Yapmak Gerekir?

İstanbul iş yeri hekimliği eğitimi için kurs verilirken teorik alan 180 saatlik çeşitli eğitimlerden oluşur. 90 saatlik eğitim, “Offline “bir şekilde yapılır. Daha sonraki; 90 saat verilen senkron eğitim ise, yetkili eğitimciler ile canlı bir şekilde yapılır. Verilen bu eğitimin ardından da 40 saat sürecek olan bir uygulamalı eğitimden geçilmesi de mecburidir.

Alınan bütün eğitimlerin ardından işyeri hekimi adayının girmek zorunda olduğu bir de sınav mevcuttur. İstanbul işyeri hekimliği sertifikası alınması için de bu sınava girerek başarılı olunması yani en az 70 puan barajını aşma koşulu vardır. Sertifika aldıktan sonra işyeri hekimi olarak görev yapmak isteyen doktorların bu süreci takip etmesi yasal zorunluluk haline gelmiştir.

İş Yeri Hekimliği Sertifikası Kaç Günde Alınır?

Sertifika alabilmek için yasal olarak tüm süreçleri başarıyla geçen adayların sertifikaları düzenlendikten sonra teslim edilir. Kişinin işyeri hekimlik sertifikaları sınav sonucunun resmiyette açıklanmasının ardından, kurumlar tarafından hızlıca hazırlanır ve bakanlığa onay için gönderilir. Bakanlık tarafından onay verilen belgeler artık kullanım için hazırdır.

İş Yeri Hekimliği Sertifikası Nereden Alınır?

İş yeri hekimliği eğitiminin nerden alındığını da  çoğu kişi merak eder. Firmamız tarafından verilen  işyeri hekimliği eğitimlerinden sonra yapılacak sınavlardan başarıyla geçen adayların belgeleri, kurum tarafından en hızlı şekilde hazırlanır ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na onay için gönderilir. Daha sonra onaylanmış belgeler adaylara teslim edilir.

İstanbul işyeri hekimliği belgesi sertifikalarının geçerlilik süresinin ne kadar olduğu da merak edilir. Geçerli sertifikalar alınmış oldukları tarih itibariyle 5 sene boyunca geçerlidir. Yenileme için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına dilekçe yazılıp, tıp diplomalarının noter onaylı suretininin gönderilmesi gerekir. Siz de uygun fiyat seçenekleri ile hizmet almak için firmamızı tercih edebilir, detaylı bilgi alabilirsiniz.

 
İletişim